HUBNORDIC bæredygtighed nær Amager Fælled

Miljø og bæredygtighed

Hos HUBNORDIC vil vi gøre en forskel og vise nye veje. Det gælder også i forhold til bæredygtighed, miljø, klima og sundhed. Vi skaber miljøeffektive rammer for arbejdsdagen gennem et ansvarsbevidst og konsekvent fokus på reducering af ressourceforbrug. Det omfatter fx energibesparende tiltag, effektiv affaldshåndtering og indførelse af fjernkøling. Et af de bæredygtige tiltag er vores samarbejde med Glad Facility Service, en socialøkonomisk virksomhed der beskæftiger medarbejdere med og uden handicap.

Forandringer sker dog bedst i samarbejde. Derfor inviterer vi vores lejere og partnere til at tage del i den grønne omstilling gennem projekter, der skal fremme energieffektivitet og genanvendelse i hverdagen. Vi har en professionel organisation, der kan rådgive vores lejere i forhold til driften af egne lejemål og motivere til, hvordan bæredygtig adfærd på arbejdspladsen kommer alle til gavn.

Vi går selv forrest i denne indsats, idet HUBNORDIC er bæredygtighedscertificeret gennem DGNB-ordningen, ligesom vi er miljøcertificeret gennem ISO 14.001.

Fokus på bæredygtighed hos HUBNORDIC

Indeklima og sundhed

Arbejdsmiljøet har topprioritet i HUBNORDIC, hvor indeklima, luftkvalitet, akustik og dagslys styres og balanceres i forhold til virksomhedernes konkrete arbejdssituationer.

Herudover tilbyder vi jeres medarbejdere en stribe attraktive tilbud, der omfatter sund mad med høj anvendelse af økologiske produkter og gode motionsfaciliteter for hold og individuel træning – samt eksklusive tilbud om massage og kostvejledning.

Alle ejendomme i HUBNORDIC har desuden gode faciliteter for cyklister som tilskyndelse til at cykle på arbejde. Er der for langt at cykle, har vi en optimal beliggenhed i forhold til alle former for kollektiv trafik – tog, metro og busser.

Har I bare brug for frisk luft og ilt til hjernen i løbet af arbejdsdagen, kan vi varmt anbefale en walk & talk eller en stille slentretur på Kalvebod Fælled, som få hundrede meter fra HUBNORDIC åbner sig op med et spektakulært, fredet naturområde.

Klimavenlige investeringer

Vi er en del af Norges største pensionsselskab KLP. Derfor består vores miljøindsats både af det daglige arbejde, og af den måde vi forvalter, den værdi vi skaber. Siden 2018 har KLP haft et mål om at øge klimavenlige investeringer i hele verden med ca. 4,4 mia. danske kroner hvert år. I 2020 blev det til 6,4 mia. nye klimavenlige investeringer og samlet for 38,5 mia. Samtidig investerer KLP hverken i kul eller oliesand.

Mange af investeringerne er i Norge, men der er også investeret en skovfond i  i Sverige, Finland og Baltikum og i Copenhagen Infrastructure Partners, en fond, der specialiserer sig i vedvarende energi globalt. Desuden har KLP andele i en stor solpark i Texas og gennem fonnden Norfund bidraget til blandt andet en af ​​verdens største solparker i Egypten, Mozambiques første store solpark og Afrikas største vindmøllepark i Kenya.

Læs mere om KLP og CSR her