Andelår på en tallerken fra madkastellet

Misosuppe med
rester fra juleanden

Har du stadig juleand tilovers, og er træt af den lidt tunge julemad?

Så kig med her.

Vores kok Steffen fra Madkastellet har sammensat en opskrift på misosuppe, så du kan bruge anden til et let og lækkert måltid med smag fra det japanske køkken.

Det skal du bruge til 2 personer

200 g blandede svampe

1 spsk. sesamolie

Lidt salt

2 spsk. mørk miso

0,5 dl. andefond

Plukket and fra juleaften

1 spsk. ingefær, fintrevet

 

 

100 g nudler, kogte

4 stænger forårsløg

Saften fra 1 stk. lime

1 håndfuld bønnespire

1 kogt æg

Lidt babyspinat

Evt. koriander

Kok Steffen hos Madkastellet i HUB1 frontbillede

Sådan gør du

Rist svampene på en pande med lidt olie ved høj varme, til de er gyldne.

Kog andefond op i en gryde, og tilføj miso, ingefær, sesamolie og svampe.

Kog ægget til det er smilende, og del det i 2 (ét halvt æg pr. person)

Hak forårsløgene, og riv anden, fra dagen før, i mundrette stykker.

Kom dernæst and, forårsløg, spinat, bønnespirer og nudler i en skål.

Hæld suppen over, og anret med et halvt æg.

Server straks.

Smag eventuelt til med limesaft og friskhakkede koriander.

Velbekomme!