Misosuppe med
rester fra juleanden
Har du stadig juleand tilovers, og er træt af den lidt tunge julemad?
Så kig med her.
Vores kok Steffen fra Madkastellet har sammensat en opskrift på misosuppe, så du kan bruge anden til et let og lækkert måltid med smag fra det japanske køkken.
Det skal du bruge til 2 personer
200 g blandede svampe
1 spsk. sesamolie
Lidt salt
2 spsk. mørk miso
0,5 dl. andefond
Plukket and fra juleaften
1 spsk. ingefær, fintrevet
100 g nudler, kogte
4 stænger forårsløg
Saften fra 1 stk. lime
1 håndfuld bønnespire
1 kogt æg
Lidt babyspinat
Evt. koriander
Sådan gør du
Rist svampene på en pande med lidt olie ved høj varme, til de er gyldne.
Kog andefond op i en gryde, og tilføj miso, ingefær, sesamolie og svampe.
Kog ægget til det er smilende, og del det i 2 (ét halvt æg pr. person)
Hak forårsløgene, og riv anden, fra dagen før, i mundrette stykker.
Kom dernæst and, forårsløg, spinat, bønnespirer og nudler i en skål.
Hæld suppen over, og anret med et halvt æg.
Server straks.
Smag eventuelt til med limesaft og friskhakkede koriander.
Velbekomme!